sunnuntai 11. elokuuta 2013

Perjantain koulutuuppaus

Hih, aika kekseliäs otsikko. Tunnit alko taas normaalisti ja olin tallilla torstaina ja perjantaina, tosin torstaina vaan kameramiehen roolissa. Torstaina autoin vielä Inaa huuhtelemaan Spirittiä letkulla, ja se oli vähän säätöä koska ponia ei oo pesty letkulla 3 vuoteen ainakaan.



Perjantaina tallilla olin kolmen jälkeen ja kävin kattomassa listan, Ida - Waltteri. Olisin halunnu mennä ihan mielelläni Spiritillä, mutta kaipa W'kin on ihan jees vaihtoehto. Autoin Juliaa ja Wilmaa siirtämään Tutorhuoneen kaapin paikkaa. Alotin syömään kunnes piti mennä talliin auttamaan vähäsen, pidin niitasta kiinni sen aikaa kun Julia pesi sen hännän. Menin laittamaan Waltteria kuntoon ja kun olin saanu satulan selkään alotin harjaamaan Hemulia. Harjattiin hemuli julian kanssa ja päästettiin irti kun ratsastajaa ei näkyny.

Suitset Waltterille päähän ja omat kamat päälle. Kentälle lähdettiin ja Hempan ratsastaja tulikin joten tunnilla meitä oli kolme. Aika luksusta. Meillä kuitenki vaihtu niin että meille pitää tunteja Repe ja Erica vuorotellen, ja milla ei enään ollenkaan. No kuski kyytiin ja kävelemään. Pistinkin heti Waltterin kävelemään hyvin ja selän läpi (kaikki alkaa siitä että hevonen kävelee hyvin -jussi) Otettiin ohjat käteen ja mentiin uran sisäpuolella. Pitkät sivut väistöä ja lyhyille sivuille voltti. Väistöissä tuli pari ok'ta pätkää.



Mentiin keskiympyrälle jossa asetettiin ulos ja sitten pidettiin sama tuntuma sisälle asetuksessakin. Ravattiin keskiympyrällä ja lisättiin neljä käyntiin siirtymistä. Alussa otin enemmän ohjalla, lopuks vaan huokasin ja jännitin vatsaihaksia niin W siirtyi käyntiin. Otettiin pari laukannnostoa käynnistä. Ekassa en saanu sisäpohjetta läpi joten ei onnistunu. Naputeltiin sisäpohje läpi ja nostettiin. Waltteri nosti aika hyvin sen. Siirryttiin raviin ja sitten käyntiin. Valmisteltiin uus nosto ja nostettiin. Paras nosto Waltterilla ikinä! Se näkyy tossa videollakin.



Vahdettiin suuntaa ja ravailtii siirtymisiä samalla lailla kun aikasemminkin. Otettiin tähänkin suuntaan nostot ja ne meni ihan hyvin kanssa, kunhan muistin ottaa sisäpohkeen läpi. Otettiin tässä välissä välikäynnit ja jalustimet pois jaloista. Tultiin kolmikaarista jossa sai päättää ravaako miten ja tekeekö voltteja kaarille. Mun pitää muistaa pitää sisäpohkeet kiinni (hups) muuten ihan hyvin. Otettiin jalustimet jalkaan ja ravailtiin kolmikaarisella loppuravit. Lopuks vielä ravattiin pääty-ympyrällä asetus läpi. Waltteri oli aika sitkeä, mutta anto periks sitten ja vapaat ohjat, loppukäynnit.



Waltterille on tehny tosihyvää toi loma, se tuntu paremmalle kun koskaan ja tykkäsin siitä (uudelleen rakastumine♥) ja kaiken huipuks se alkaa muistuttaa jo hevosta!

//Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti